Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
25.11.2012 06:35 -
Бабините захаринки
Автор: irka66
Категория: Рецепти
Прочетен: 11815 Коментари: 9 Гласове:
Последна промяна: 01.01.2013 21:18
Прочетен: 11815 Коментари: 9 Гласове:
18
Последна промяна: 01.01.2013 21:18
Ароматът и споменът от детството присъстват в живота на всеки един от нас по различини начини, всеки от които очарователен и мил по себе си! Дали старинният часовник на стената, запазил достолепно място в модерния ни дом, дали в грижливо прибраната покривка, плетена с много любов от баба или в много други дребни малки нещица от миналото, които ни карат мило да си спомняме щастливи дни! Така и тези захаросани курабийки изплуваха от детството и уханието им изпълни красивият ми ден днес! Споделям ги с вас!
Ето нужните продукти:
2 яйца
1, 5 ч. чаша кристална захар
1, 5 ч. чаша кисело мляко
100 мл. слънчогледово олио
1 чаена лъж. сода бикарбонат
1 кафена лъж. амонячна сода, угасена в малко оцет
кората на един лимон - настъргана
2 ванилии
500 грама брашно
Приговяне:
Замесваме меко тесто, от което късаме топчета с големина на голям орех. Овалваме в кристална захар и нареждаме в тавичка, покрита с домакинска хартия. Печем във фурна на 180 градуса, за не повече от 10 минути.
Малка тайна: Последният път забравих да сложа яйцата и се получиха не по - малко вкусни курабийки!
Успех!
Ето нужните продукти:
2 яйца
1, 5 ч. чаша кристална захар
1, 5 ч. чаша кисело мляко
100 мл. слънчогледово олио
1 чаена лъж. сода бикарбонат
1 кафена лъж. амонячна сода, угасена в малко оцет
кората на един лимон - настъргана
2 ванилии
500 грама брашно
Приговяне:
Замесваме меко тесто, от което късаме топчета с големина на голям орех. Овалваме в кристална захар и нареждаме в тавичка, покрита с домакинска хартия. Печем във фурна на 180 градуса, за не повече от 10 минути.
Малка тайна: Последният път забравих да сложа яйцата и се получиха не по - малко вкусни курабийки!
Успех!
Следващ постинг
Предишен постинг
Яла съм, но никога не съм си ги приготвяла сама. Ще опитам:)
Благодаря ти, Ирка!
цитирайБлагодаря ти, Ирка!
назад във времето, когато майка ми (Бог да я прости!) правеше такива курабийки и аз дори не изчаквах да истинат, а веднага се нахвърлях върху тях....:)
Още си спомням дъхът на содата от горещите курабийки...
Благодаря ти, че сподели с нас тази вкусотия.
Прекрасни есенни дни ти пожелавам!!!!
цитирайОще си спомням дъхът на содата от горещите курабийки...
Благодаря ти, че сподели с нас тази вкусотия.
Прекрасни есенни дни ти пожелавам!!!!
3.
irka66 -
Опитай, ерато! Лесно и много приятно е! И... вкусно, разбира се! Успех!
25.11.2012 17:13
25.11.2012 17:13
erato7 написа:
Яла съм, но никога не съм си ги приготвяла сама. Ще опитам:)
Благодаря ти, Ирка!
Благодаря ти, Ирка!
mrazekoff написа:
назад във времето, когато майка ми (Бог да я прости!) правеше такива курабийки и аз дори не изчаквах да истинат, а веднага се нахвърлях върху тях....:)
Още си спомням дъхът на содата от горещите курабийки...
Благодаря ти, че сподели с нас тази вкусотия.
Прекрасни есенни дни ти пожелавам!!!!
Още си спомням дъхът на содата от горещите курабийки...
Благодаря ти, че сподели с нас тази вкусотия.
Прекрасни есенни дни ти пожелавам!!!!
И аз съм ял такива захаринки!:)
При нас обаче слагаха някаква боя...
цитирайПри нас обаче слагаха някаква боя...
sparotok написа:
И аз съм ял такива захаринки!:)
При нас обаче слагаха някаква боя...
При нас обаче слагаха някаква боя...
Много интересна идея! Ще опитам със сигурност!
Благодаря!
За вкуса - ви вярвам. А как изглеждат.... ох, чак и мен ми се доядоха!
Спокойна вечер :)
цитирайСпокойна вечер :)
ikra написа:
За вкуса - ви вярвам. А как изглеждат.... ох, чак и мен ми се доядоха!
Спокойна вечер :)
Спокойна вечер :)
Спокойна вечер и на теб!
Чудесни захаросани курабийки ще се възплзвам от твоята рецепта.. Благодаря ти Ирка:)
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 12614
Блогрол
1. Кулинарни вълшебства
2. Предпразнично поздравление
3. Робин Шарма
4. Кулинарно изкуство
5. Културно наследство в риск
6. Поклон пред една светица
7. Любим линк
8. Любим линк
9. Любим линк
10. Очна клиника "Света Петка" гр. Варна
11. Самопомощ за очите
12. Любим линк
13. Аудио книги
14. Борса за стари книги
15. Какво трябва да знаем за маркетинга
16. Katie Melua
17. Jazz Radio Bg Times
18. Любим линк
19. fantagero000
20. Красота от целия свят
21. Смисълът на живота
22. Любим линк
23. Подарък
24. http://wonder.blog.bg/izkustvo/2011/02/05/ne-chetete-tozi-posting.680355
25. James Blunt
26. D - r Royal Raymmond - Rife
27. Копия на картини
28. Алое вера
29. Кристалите
30. &&&
2. Предпразнично поздравление
3. Робин Шарма
4. Кулинарно изкуство
5. Културно наследство в риск
6. Поклон пред една светица
7. Любим линк
8. Любим линк
9. Любим линк
10. Очна клиника "Света Петка" гр. Варна
11. Самопомощ за очите
12. Любим линк
13. Аудио книги
14. Борса за стари книги
15. Какво трябва да знаем за маркетинга
16. Katie Melua
17. Jazz Radio Bg Times
18. Любим линк
19. fantagero000
20. Красота от целия свят
21. Смисълът на живота
22. Любим линк
23. Подарък
24. http://wonder.blog.bg/izkustvo/2011/02/05/ne-chetete-tozi-posting.680355
25. James Blunt
26. D - r Royal Raymmond - Rife
27. Копия на картини
28. Алое вера
29. Кристалите
30. &&&